Top 5 jocuri educative cu ajutorul cărora copii învaţă din joacă şi îşi dezvoltă abilităţi de viitor

Top 5 jocuri educative cu ajutorul cărora copii învaţă din joacă şi îşi dezvoltă abilităţi de viitor

Top 5 jocuri educative cu ajutorul cărora copii învaţă din joacă şi îşi dezvoltă abilităţi de viitor

Orice părinte îşi doreşte să găsească modalităţi distractive care să nu plictisească copii şi să îi ajute în dezvoltarea abilităţilor de viitor.

Fie că este vorba de dezvolarea creativităţii ,a gandirii logice sau chiar dezvoltarea emoţională şi socială, jocurile creative sau jocurile educative sunt modalităti usor de folosit care te vor ajuta să petreci timp cu micuţul tău.

Beneficiul jocurilor educative/creative este că acestea pot fi adaptate în funcţie de vârsta copilului, ceea ce este de mare ajutor daca ai mai mulţi copii de vârste diferite iar bugetul dedicat acestora nu este foarte mare (poţi să găseşti mai multe detalii despre cum adaptezi un joc în funcţie de vârsta în articolul precendent). 

Iată recomanările noastre:

           1. Monstrul culorilor

Chiar dacă poate numele lui nu suna chiar prietenos, aceste joc o să îl ajute pe micuţul tău în dezvolte emoţională şi socială.

Pe parcusul jocului micuţul tău o să decopere diverse tăiri (fericire, tristeţe, furie, calmitate...etc), o să înveţe cum să le perceapă şi desigur cum să le gestioneze.

Este un joc colorat şi ditractiv, iubit de copii.

 

   

Monstrul culorilor s-a trezit simţindu-se confuz şi nu stie de ce.

Sentimentele sale sunt amestecate iar acum el trebuie să îşi diferenţieze emoţiile şi să le pună pe fiecare dintre ele la locul lor

         2. Tangram – puzzle magnetic

Tangram este un joc de logică educaţional care îl ajută pe  micuţul tău să  descopere formele, o să înveţe să creeze formele dorite cu ajutorul logicii şi a culorilor.

 Piesele sunt magnetice şi pot fi plasate pe o tablă megnetică, un frigider sau o suprafaţă metalică.

Combinaţiile pieselor sunt interminabile!

 

 

         3.Montessori Bingo - atingeţi imagini şi cuvinte

Un joc de echipă interactiv şi distractiv de la HEADU cu ajutorul cărui cei mici învaţă să scrie si să citească în limba engleză! Jucătorii extrag aleatoriu litere cu scopul de a forma cuvinte.

 Prin atingere, copii pot recunoaşte şi elimina literele mici din sac, formând astfel cuvinte mai lungi.

Jocul îi încurajează pe cei mici să citească şi să înveţe alfabetul, să scrie, în acelaşi timp dezvoltând abilităţile de cretivitate şi imaginaţie.

 

        4. MemoRace – primele mele litere

Aşa cum îi spune şi numele MemoRace este un joc care îi învață creativitatea, inteligența, dexteritatea memorie, abilități sociale și de comunicare şi atenția la detalii.

MemoRace – primele mele litere  este destinat pentru unul sau mai mulţi jucători, atât copii cât şi părinţi, punând în faţa acestora numeroase informaţii de cultură generală din diferite domenii. Totodată cu ajutorul provocărilor, jocul antrenează dezvoltarea deducţiei logice, a memoriei şi a atenţiei, toate acestea într-un mod interactiv şi distractiv.

 Jocul este usor de adaptat şi pentru cei mai micuţi.

 

        5. Cortex 1

Acest joc de cărţi captivant îţi pune atenţia, memoria şi viteza de reacţie la încercare.

Va trebui să ghiceşti cărţile prin atingere, să gaseşti piese lipsă, să descoperi ieşirea din labirint alături de o mulţime de alte provocări inedite. 

 

Lasa un comentariu

* Campuri necesare

Atentie: toate comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate.